Egyéb kategória

5 dolog, amivel könnyen kereseshetsz pénzt!

A „keressen pénzt klikkeléssel” és hasonló bolondos dolgok…

A „keressen pénzt klikkeléssel” és hasonló bolondos dolgok természetesen nem működnek. Senki nem lesz attól gazdag (de még zsebpénznek sem jó), hogy mindenféle online piramisjátékokban vesz részt, ahol minden klikkelés 99 cent, vagy minden továbbküldött reklámlevélért 50 centet fizetnek (állítólag), és még sorolhatnánk.

Nem csoda, hogy az ilyen és ehhez hasonló (főleg kéretlen reklámlevelekben „reklámozott”) ajánlatoknak hála, elterjedt a nézet: az interneten vagy az internet segítségével nem lehet pénzt keresni. Pedig lehet – csak éppen nem így. De akkor hogyan? Kigyűjtöttünk pár lehetséges (és bizonyított) módot.

netmoney
Na ez az, ami soha nem működik…

1. Tudunk angolul, és kreatívak vagyunk?  
Ha reklámolvasással, illetve bannerekre bökdöséssel nem is, de tehetséggel és némi kreativitással bizony könnyen kereshetünk pénzt a neten, otthonról. A guru.com a világ legnagyobb „freelance”, azaz szabadúszó munkaajánlatainak adatbázisával rendelkezik. Szinte minden, számítógéppel végezhető, kreatív munkakörben találhatunk ajánlatokat ezrével: a logótervezéstől, a könyvborító rajzoláson át a programozásig. De van itt zeneszerzés, divattervezés vagy éppen marketing: a világ minden tájáról keresnek „otthonról” dolgozó szakembereket.

netmoney
Annyi lehetséges munka, hogy a fülünkön jön ki…

Hogyan tudunk tehát pénzt keresni a guru.com-mal? Nos, először is kell tudnunk angolul. Másodszor, értenünk kell valamihez: Photoshop, kódolás, tervezés, marketing stb. Harmadszor: sajnos egy kicsit be is kell fektetnünk, a guru adatbázisát ugyan egy ingyenes regisztrációt követően kedvünkre böngészhetjük, de a felsorolt projektekhez csak havi díj ellenében tudunk hozzáférni: szerencsére ez nem vészes, húsz dollár/hó összegért már annyi munkából választhatunk, hogy a fülünkön folyik ki. Ha milliomosok nem is leszünk, de a guru.com adatbázisában található freelancerek adatlapjait (igen, sokan vannak kishazánkból is) elnézegetve elmondható, hogy évi ötezer és húszezer dollár közötti összeget össze lehet vele szedegetni. 

2. Ráérősek és bevállalósak vagyunk? 
Ha nem izgat a kreatív freelancer munka, akkor még mindig megpróbálkozhatunk a domain brókerkedéssel. Hogy ez miért jó üzlet, arról már részletesen írunk itt . 

Az „internetboom” persze már véget ért, szóval már nem fogunk milliárdokat keresni egy domain névvel, sajnos erről már lekéstünk. Ennek ellenére az aprólékos és kitartó munka még mindig meghozza gyümölcsét a domain fronton: az olcsó, de találó és érdekes nevek száz dollártól ötezer dolláros árig még mindig könnyen eladhatók. Nincs más dolgunk, mint kitalálni pár valóban jó domain nevet (ez külön művészet, de bele lehet jönni), majd ha a név még szabad, azaz nem jegyezte be senki, csak regisztráljuk, majd feltesszük valamelyik nagy domain bróker oldalra (például az Afternic-re vagy a Sedóra), és készen is vagyunk.

netmoney
Már nem akkora üzlet mint pár éve… de azért még mindig megyeget.

A profi domain brókerek még azt is vállalják, hogy részesedésért cserébe eladják a tulajdonunkban levő nevet, így még dolgoznunk sem kell vele sokat. Jó domaint kitalálni persze nem könnyű, de hát pénzt keresni, sosem könnyű…

3. Van egy látogatott weboldalunk? 
Ez az egyik legegyszerűbb módszer. Hála a Google-nak, pontosabban a Google remek szolgáltatásának, az Adsense-nek, nincs más dolgunk, mint beleilleszteni egy kódot az oldalunkba, és máris minden kattintásért gyarapodik a számlánk. A dolog persze csak nagy látogatottságú site esetén működik (ez logikus), akkor viszont nagyon kényelmes. 

netmoney
AdSense az automatikus pénzkereső…

4. Értünk a pókerhez vagy annyira mégsem? 
Nem nagy újdonság: pár éve márl tucatjával olvashatjuk a neten a különböző beszámolókat, miszerint ki, mennyit nyert online pókeren – az összegek pedig igen imponálóak, legtöbbször milliós nagyságrendűek. A legjobb az egészben, hogy ez valóban igaz: a szerencsejátékok határait az internet gyakorlatilag „eltüntette”, semmi akadálya, hogy egy tehetséges pókerező gödöllői nyaralójában ülve kihívja Las Vegas bajnokát.  Az egyik legnépszerűbb szolgáltató a Partypoker.com, de bármelyik megteszi a sok száz online kaszinó közül. Persze csak akkor, ha tudunk pókerezni.

netmoney
Megfogadtam, hogy többet nem fogadok!

A szerencsejáték persze nem merül ki az online pókerezésben (vagy rulettezésben) – ha fogadni szeretünk, azt is megtehetjük. Az online sportfogadás napjaink egyik legnépszerűbb „sportja” lett, és kereset-kiegészítésnek sem utolsó – persze csak óvatosan, kis tételben és okosan. A Bwin oldalain mindenre fogadhatunk, ami él és mozog: a focitól a tekéig, a golfon keresztül a biliárd világbajnokságig mindenre megtehetjük „tétjeinket”. Ha valamicskét értünk is a dologhoz, akkor meg lehet próbálni. 

5. El akarunk adni valamit? 
Bár az eBay eredetileg egy közösségi online piactérnek indult, a vállalkozók és a mikrocégek gyorsan felismerték, hogy termékeik gyors, nagy mennyiségű és világméretű terjesztéséhez nincs ennél jobb platform. Az eBay (akarva vagy akaratlanul) nem ellenőrzi, hogy a Marylin Monroe arcképes bőrtáska, amit el akarunk adni, vajon egyedi darab-e, vagy esetleg mi gyártjuk és ezrével áll ceglédi raktárunkban. Az eBay-t tehát nem érdekli, a vevőt sem érdekli – nem csoda, hogy tele van ez egész eBay mindenféle vállalkozások és kisebb cégek termékeivel. Ha ki tudunk találni valami igazán érdekes terméket, ami felkelti a vásárlók figyelmét, akkor az gyorsan népszerű lesz, és mivel az eBay látogatottsága igen nagy, az eladott mennyiség is igen impozáns lehet. Természetesen Magyarországról is működik.

Lehet tehát pénzt keresni a neten? Határozottan igen! Könnyű? Nos, nem könnyű, de nem nehezebb, sőt pár esetben (lásd, guru.com) még kényelmesebb is, mint a cyber-téren kívül. Bárki kereshet pénzt a neten? Természetesen nem: akárcsak a „való világban”, az internetes pénzkeresés világában is értenünk kell valamihez, kreatívnak és ügyesesnek, jónak kell lennünk valamiben (és persze tudnunk kell angolul, anélkül nem fog menni). Ha azonban ennek a pár feltételnek megfelelünk, akkor menni fog. Sok szerencsét és kitartást! 

Forrás: HVG

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük